Nezobrazuje se Vám e-mail korektně? Klikněte sem.
Chcete vymazat z rozesílacího seznamu? - Odhlášení zasílání

Vážení učitelé německého jazyka,

začátek školního roku se blíží a s tím také začínají přípravy na nový školní rok. Proto jsme pro Vaši inspiraci připravili a dovolujeme si zaslat výběr učebního materiálu z naší nabídky, který naši metodici mohou vřele doporučit pro české studenty. Nově si u nás můžete zakoupit i četbu nakladatelství ELI. Těšíme se na Vaši návštěvu na www.meindeutsch.cz a přejeme Vám příjemné prožití zbytku letních prázdnin.

Váš meindeutsch.cz

Němčina jako druhý cizí jazyk na základních školách
obrázek Třídílná učebnice Geni@l Klick A1 - B1 navazuje na úspěšnou řadu učebnic Genial. Aktualizované vydání přesněji odpovídá Evropskému referenčnímu rámci a nabízí také elektronickou verzi učebnice pro interaktivní tabule. Učebnice má dobrou podporu audio nahrávkami a videonahrávkami, které jsou obsaženy také v pracovních sešitech ve verzi s DVD-ROM. Také řada doplňkových titulů - cvičebnice, sešit testů a Ferienheft zjednodušují práci s tímto titulem. Učebnice má český slovníček.
obrázek Logisch! je třídílná řada učebnic němčiny určená především pro mládež bez vstupních znalostí jazyka. Svým rozsahem je určena především pro kurzy s menším počtem hodin a koncepčně je zaměřena na zprostředkování učiva velmi přehlednou formou. Svou strukturou je určena spíše pro nenáročné žáky. Učebnice má český slovníček.
obrázek Učebnice Planet 1 je osvědčená učebnice pro mládež bez vstupních jazykových znalostí. Kniha má mírnou progresi s opakováním látky po každých dvou lekcích. Nově je k dispozici také elektronická verze učebnice pro interaktivní tabule. Kniha je didakticky promyšlená a strukturovaná. Pracovní sešit je v češtině.
Němčina jako druhý cizí jazyk na základních školách
obrázek
Team Deutsch je učebnice, která odpovídá rámcově vzdělávacímu programu pro 2. stupeň základní školy. Kniha se skládá z učebnice, pracovního sešitu, 2 CD s audionahrávkami a metodické příručky pro učitele. Učebnice přináší efektivní metodu učení – jasná struktura, rovnoměrná progrese, různorodé typy cvičení, atraktivní grafické zpracování – moderní layout, mladistvý styl ilustrací, barevnost a přitažlivost, autentické texty, živý jazyk. Je v českém jazyce.
Nové učebnice pro ŠŠ
obrázek Menschen je atraktivní učebnice němčiny, která zohledňuje emocionální prožitky při výuce jazyka. Každý díl učebnice má 24 krátkých lekcí spojených po 3 lekcích do modulu, který je zakončen 4 závěrečnými stranami věnovanými souvislému čtení, práci s filmovými sekvencemi DVD a projektové práci.
obrázek Netzwerk je moderní učebnice pro starší mládež a dospělé bez vstupních znalostí. Má 3 díly na znalostních úrovních A1 až B1. Strukturou vychází z moderní formy komunikace pomocí PC, chatu atp., což pomáhá žákům ovládnout co nejrychleji komunikativní schopnosti v němčině. Velmi praktická jsou přiložená DVD, která zprostředkovávají reálný život v Německu běžné rodiny.
obrázek Třídílná učebnice Direkt NEU A1 - B1 navazuje na úspěšnou řadu učebnic Direkt. Učebnice je v novém aktualizovaném vydání, které zohledňuje připomínky a požadavky vyučujících i studentů německého jazyka v Česku. Je to jediná učebnice pro mládež, která zohledňuje všechny požadavky na státní maturitní zkoušku. Jeden díl poskytuje učivo pro jeden školní rok a tři měsíce při rozsahu tří vyučovacích hodin týdně. Třetí díl prošel radikální přeměnou a nabízí aktualizované modelové testy a nové lekce jako Média či Švýcarsko.
Časopisy pro výuku jazyků v novém školním roce
obrázek
Od nového školního roku časopis Kinderspitze zaniká. Nový časopis SPITZE bude mít novou podobu. Časopisu bude obsahovat materiál jak pro mladší žáky, tak i opět až pro maturanty. Všechny texty budou rozděleny dle jednotlivých úrovní SERR (A1- C1) pro lepší orientaci. Ročně tedy vyjde 5 čísel, tlustějších než bylo číslo původní. Doufáme, že časopis přispěje k rozšíření znalostí německého jazyka vašich znalostí a bude je tak motivovat se dále tomuto jazyku věnovat. S ohledem na nižší periodicitu časopisu je také upravena cena směrem dolů. V nabídce i pro tento školní rok zůstávají časopisy nakladatelství ELI, které pokrývají všechny obvyklé jazyky (AJ, NJ, FJ, ŠJ, IJ a RJ).